La Generalitat estudia que els veïns de Llevant puguin utilitzar la Residencial

La Generalitat obre la porta a incorporar usos veïnals a la pròximament remodelada Ciutat del Repòs i Vacances. Aquest és el compromís del govern català i l'Agència Catalana de la Joventut sorgit de la reunió amb representants de cinc associacions veïnals de Llevant aquest dijous.

Els veïns de Molnàs-Solimar, Cala Romana, urbanització Llevantina, Boscos i la Savinosa han traslladat algunes de les propostes alternatives proposades a les consultes fetes als barris de Llevant. Ara, el govern les estudiarà per donar ús a l'equipament més enllà de les persones que s'hi allotgen; el reclam neix de la manca d'equipaments públics que pateix la zona de Llevant.

Mentrestant, la Generalitat continua ferma amb el seu projecte per obrir un nou alberg públic a Tarragona. Diuen que la reunió ha servit per resoldre dubtes i malentesos amb les associacions; amb tot, des del govern reiteren una vegada més que l'antiga Residencial es convertirà en un alberg juvenil de la Xarxa Xanascat, i no en un centre per a menors no acompanyats.

Tota la part burocràtica del projecte va agafant forma, amb un projecte executiu que hauria de ser una realitat enguany. El govern preveu poder iniciar les obres l'any vinent i obrir l'equipament el 2026.