Tarragona alça el teló casteller amb els primers assajos

Si el passat divendres van ser els Xiquets del Serrallo els primers a alçar el teló dels assajos castellers a Tarragona, aquest dimarts 150 castellers van omplir el Pati del Pou de l'Ajuntament per al primer assaig general dels Xiquets de Tarragona.

El primer assaig va ser molt diferent del de la temporada passada, encara marcat per la incertesa que generava una pandèmia que no deixava veure com seria la temporada castellera que, finalment, es va poder desenvolupar amb normalitat, sobretot en el seu tram final.

ELS XIQUETS, EN LÍNIA ASCENDENT

Uns darrers mesos de curs molt profitosos per a una colla matalassera que va assolir els seus millors registres dels darrers anys. Ara, novament amb Roger Peiró com a cap de colla vuit temporades després, els de la camisa ratllada volen aprofitar el moment ascendent del final de curs com a base per dur a terme una gran temporada.

LA JOVE I SANT PERE I SANT PAU, DIVENDRES

I on els assajos generals començaran aquest pròxim divendres és a la Jove de Tarragona i als Castellers de Sant Pere i Sant PauEls liles, però, ja van iniciar la setmana passada els assajos específics de tronc per configurar les alineacions que han de ser protagonistes de les grans estructures que volen portar a plaça enguany. Ho faran també amb relleu al capdavant i amb Adrià Calvet com a nou cap de colla dels del Cos del Bou.

Abans dels grans castells, però, són conscients que venen diverses setmanes de treball de portes endins.

SANT JORDI, PRIMERA ACTUACIÓ CONJUNTA

No serà doncs fins a la diada de Sant Jordi que podrem veure actuant juntes per primera vegada a unes quatre colles de la ciutat que ja tenen tancat un calendari d'actuacions que s'iniciarà a principis d'abril.