La URV desenvolupa una eina de simulació virtual per als estudis d'Infermeria

La URV ha desenvolupat una simulació virtual com a eina didàctica per als estudis d’Infermeria. És una iniciativa que s’emmarca dins el projecte europeu Envision, en què hi participa la universitat tarragonina i que ja s’utilitzarà a partir del curs que ve. L’aplicació, que té un format lúdic s’ha presentat aquest divendres i en complementa d’altres que ja estan en funcionament.

Un vídeo gravat en càmera subjectiva presenta a l’alumne la simulació d’un cas real en què es podria trobar i li proposa diferents opcions com a resposta. És una forma lúdica per transmetre competències i aprendre partint de casos pràctics però de forma virtual.

És una nova eina pedagògica que ha engegat la Universitat Rovira i Virgili per aplicar-la als seus estudis d’Infermeria. La simulació es fixa en les emergències pediàtriques i s’afegeix a una altra d’atenció domiciliària que ja funciona. El curs vinent s’afegirà al programa formatiu de la URV.

El desenvolupament d’aquesta eina tecnològica s’emmarca dins el projecte europeu Envision. Compta amb la col·laboració d’universitats d’Eslovènia, Bèlgica, Finlàndia i el Canadà. Els docents posen l’èmfasi en aquest caràcter transversal del projecte i el valoren com una eina útil, com ja es va demostrar durant la pandèmia, quan les eines virtuals van tenir un pes específic.

Al voltant de mig centenar d’inscrits, professionals dels hospitals Joan XXIII, Sant Joan de Reus i Vall d’Hebron, de l’Institut de Recerca Pere Virgili, docents i investigadors d’infermeria i educació, a més d‘estudiants, han participat en la jornada que ha servit per presentar aquest simulador virtual.