El Carnaval més car

Sortir per Carnaval enguany a Tarragona serà més car que mai; i és que la inflació que arrosseguem des de fa ja un any ha disparat els costos de confecció de les disfresses, especialment la que les colles presentaran a la Disfressa d'Or, aquest diumenge. Les comparses s'han hagut de reinventar per poder fer front als concursos i rues del Carnestoltes tarragoní del 2023.

D'opcions per retallar el pressupost i ajustar-se a l'economia dels comparses n'hi ha diverses. Per exemple: la Ballaruga ha tingut una adaptació més plàcida que altres, ja que la confecció manual és la seva senya d'identitat des de fa tres dècades; tot i això, han hagut de recórrer a l'enginy.

De fet, més que no pas les disfresses, on s'han disparat els costos és en l'àmbit energètic: s'han doblat i triplicat preus. Sense les llums i la música, el Carnaval no seria el mateix. Són els mateixos membres de la majoria de comparses de la ciutat qui es paguen les disfresses de la seva butxaca. En aquest aspecte, per colles tan familiars com La Ballaruga, aquest pot ser un problema.

Sigui com sigui, les comparses tarragonines ja ho tenen pràcticament tot a punt per a aquest diumenge, quan la Disfressa d'Or marcarà el tret de sortida del Carnaval més esperat.