El Port projecta un nou parc urbà a les seves instal·lacions

El Port de Tarragona ha tret a licitació un concurs d'idees per seleccionar el millor projecte per realitzar la transformació urbanística de l'entorn de les seus de l'Autoritat Portuària, al passeig de l'Escullera.

La idea finalista del concurs servirà de base per a la redacció del projecte executiu per crear un gran parc urbà de 8.000 m² que ha de contribuir a millorar la connectivitat amb la ciutat de Tarragona i entre el Moll de Costa i el passeig del Miracle. També impulsar la mobilitat sostenible i reduir les emissions de carboni.

CONITNUÏTAT ALS PROJECTES JA FINALITZATS

Més enllà dels espais entre les dues seus, l'entorn urbà on es proposa actuar és el tram final del Moll de Costa i l'espai definit pel límit marcat per les vies de tren i l'estació, el final del passeig del Miracle i el límit fronterer amb el Port Esportiu. Tot per donar continuïtat als treballs fets en aquest sentit els darrers anys.

El concurs d'idees constarà de tres fases. Una primera d'anàlisi i admissió de propostes, una segona, de selecció i invitació a les cinc millors solucions i, finalment, l'elecció de l'opció guanyadora, que s'espera que es pugui tenir al mes d'abril. Aquesta serà la responsable de la redacció del projecte executiu en un termini màxim de 4 mesos, i amb un pressupost total màxim de 105.000 euros.