Els fons Next Generation desbloquegen la nova residència de La Muntanyeta

Després d'anys amb el projecte bloquejat per manca de finançament,  les obres de la nova llar residència de La Muntanyeta podran reprendre's ben aviat. Serà així gràcies a la inversió procedent dels fons Next Generation de sis milions d'euros anunciada pel Departament de Drets Socials, l'encarregat de decidir quins projectes catalans per accelerar la transformació de l'atenció social n'eren beneficiaris.

UN ANY I MIG D'OBRES

D'aquesta manera, es cobreix el 80% dels 7,3 milions d'euros que va sol·licitar la Xarxa Santa Tecla, entitat a la qual es va adherir La Muntanyeta davant dels seus problemes de viabilitat a finals de 2021.

L'obra civil del nou edifici, començada l'any 2016, està pràcticament acabada, pel qual els treballs als que es destinarà el nou finançament es basaran en l'interior, habilitant la cuina, els magatzems, les sales comuns, les habitacions i tots els serveis necessaris. Es preveu que totes aquestes tasques puguin estar acabades a finals de l'any vinent.

AMPLIACIÓ DEL TALLER DE SANT PERE I SANT PAU

La futura residència, que no acollirà el centre de dia que en un principi s'havia projectat, tindrà una capacitat per a 60 usuaris, el triple dels que resideixen a l'actual edifici de Sant Pere i Sant Pau. Un equipament, aquest, que podrà veure ampliat el taller ocupacional que dona servei en l'actualitat.