Lestonnac l'Ensenyança enceta la celebració dels 325 anys

El col·legi Lestonnac l’Ensenyança de Tarragona està de celebracióp erquè compleix 325 anys d’història. Per això, l’escola privada ha preparat durant aquest curs diversos actes festius per commemorar l’efemèride. Fundat per la companyia de Maria al segle XVII, el centre va néixer com un espai que permetia l’accés a la formació a les dones. Un esperit que ha evolucionat amb el temps, però que es manté obert al projecte de ciutat educadora que defensa l’Ajuntament, com va recordar durant l’acte que obre la commemoració, l’actual regidor d’ensenyament.

El primer dels actes commemoratius dels 325 anys d’història del centre va comptar també amb la presència del director territorial d’ensenyament i responsables de la Companyia de Maria, a recer de la qual ha crescut i evolucionat l’escola. Actualment, el projecte formatiu del Lestonnac és ambiciós i encara espera poder créixer més.

El centre farà coincidir els diferents actes de celebració amb dates asenyalades de la seva història. En aquest sentit, l’acte que ha donat el tret de sortida s’ha fet coincidir amb la mort de Santa Joana, fundadora de la companyia de Maria.