El projecte Porta Tarraco obrirà portes el mes vinent

Les obres de remodelació de la façana de l'edifici de Ca l'Agapito podrien estar finalitzades al llarg del mes vinent, cosa que permetria que els visitants puguin accedir a la Volta del Pallol. Un espai que ha de ser una peça clau del nou projecte Porta Tarraco de recepció de visitants, ja que preveu el retorn 12 anys després de la maqueta de la Tarraco romana que ara mateix es troba a la Torre dels Advocats.

Per reforçar l'entesa de la ciutat romana que aporta la maqueta, s'ha instal·lat un nou vídeo mapping que explicarà als visitants, a través d'un habitant de la ciutat del segle primer, com era la vida a la colònia en aquell temps. Un equipament que ja està instal·lat des de finals d'any i que està a l'espera de la retirada de la bastida que ara cobreix l'edifici per facilitar un accés a la volta.

NOVA OFICINA DE TURISME

L'altra fase del projecte Porta Tarraco que es vol posar en marxa el mes vinent és la nova oficina de turisme que se situarà a la planta baixa de l'edifici de l'Antiga Audiència. Ja han acabat les obres d'adequació de l'espai i ara només s'està a l'espera d'instal·lar el mobiliari del nou equipament, que serà compartit entre Ajuntament i Generalitat.

A més, s'ha procedit a la retirada del mur de formigó que ocultava l'escala d'origen romà rehabilitada ara fa uns mesos, cosa que ha permès dotar l'espai d'una millor percepció del conjunt patrimonial que acull al seu interior.

LA GUINGUETA DEL CAMP DE MART, SENSE DATA

El que encara haurà d'esperar del conjunt Porta Tarraco és la reforma de la guingueta del Camp de Mart, després que les tres licitacions dutes a terme hagi quedat desertes. Ara s'està repensant el projecte, que contemplava la instal·lació d'un centre de recepció de visitants, perquè aquest pugui tirar endavant amb un nou plantejament.