Així serà el Pla Cultural dels Jocs Mediterranis

Els corrents del Mar Mediterrani seran l'eix temàtic del Pla Cultural dels Jocs, que s'allargarà des de l'abril a l'octubre i que comptarà amb la participació de les administracions locals, la Generalitat, la Diputació i el govern rstatal. Sense definir encara el calendari complet de la proposta temàtica paral·lela a Tarragona 2018, ja hem conegut alguns dels espectacles que passaran pel territori pròximament.

Història, espectacles, tradicions, exposicions, pensament i gastronomia són els principals eixos del Pla Cultural dels Jocs sota el nom "Somnis de pedra i aigua". Els responsables de l'àrea consideren que l'esdeveniment esportiu és l'excusa perfecta per explicar la diversitat cultural de casa nostra i també de la resta de països participants als Jocs.

Dels pocs noms que es coneixen ja destaquen dues produccions provinents del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida i que passaran pel Teatre Tarragona.

Són Èdip Rei, el 9 i el 10 de juny, i Calígula, el 16 i 17 de juny. Dins l'oferta entrarà en joc també el festival Tàrraco Viva de recreació històrica romana. En l'apartat musical, programes habituals del territori com el Festival Altacústic d'Altafulla o el Cicle Ritmes del Mediterrani, de la Diputació, reforçaran el Pla Cultural dels Jocs.

No s'especifica cap pressupost perquè afirmen que el pla segueix obert a noves propostes que arribin tant des de l'Estat com des dels mateixos municipis seu de Tarragona 2018. De Madrid coneixem ja l'exposició "Miguel de Cervantes o el desig de Viure", que mostrarà els indrets que va recórrer l'escriptor pel mateix mediterrani. D'altra banda es preveuen cicles de cinema, propostes gastronòmiques com la dels ranxets a Torredembarra i espectacles piromusicals com el de Salou a les Nits Daurades.

La inauguració del Pla es durà a terme al Teatre Tarragona, 19 d'abril, i es tancarà el 27 d'octubre amb un concert de jazz basat en sons del Mediterrani.