La graderia reconstruïda de l'Amfiteatre es desmuntarà totalment

La silueta urbana de l'amfiteatre de Tarragona ja ha canviat totalment i així continuarà. Els treballs de desmuntatge de l'estructura reconstruïda als anys 70 i que conformava la tercera graderia del monument han certificat que el seu interior no consta de cap estructura original. També que els treballs fets al segle passat es van dur a terme de manera errònia, sobretot pel que fa a l'estructura interior.

És per això que, després que les pluges del dia de Santa Tecla obliguessin a començar una intervenció d'urgència, ara s'hagi decidit el desmuntatge total de l'estructura.

Amb aquesta actuació, acaba el projecte global de consolidació del monument iniciat l'any 2019, i que ha afectat altres parts del monument com les escales del Miracle o la graderia excavada a la roca. Ara el consistori es posa com a principal repte la redacció del pla director de l'amfiteatre a partir de l'any vinent.

Amb el final d'aquesta actuació, també desapareixerà la bastida que suportava aquesta graderia. Un cop extreta, la intenció és recuperar l'entrada original dels visitants a l'arena, modificada des de l'any 2018.