El Black Friday es consolida per maquillar una fluixa tardor

Descomptes del 20, 30 i fins al 50% proposen les diferents marques per aquest Black Friday. La cita ja està més que consolidada en el calendari comercial i hi ha qui, fins i tot, afirma que és el gran substitut de les tradicionals rebaixes d'hivern.

Els experts creuen que l'increment generalitzat de preus abocarà molts consumidors a fer les compres nadalenques durant aquests dies. Per tant, podríem estar davant d'un "divendres negre" molt positiu per al comerç. Un comerç que ja no concentren les ofertes en una única jornada sinó que les allarga durant tota la setmana.

A Tarragona, tradicionalment el novembre és un mes "fluix", de transició entre dues campanyes: la de la castanyada i la de Nadal. Des de la Via T, l'associació de comerciants de la ciutat, confien que aquest divendres negre ajudi a incrementar les transaccions.

Per la seva banda, el Col·legi d'Economistes preveu, per aquests dies, una alta contractació de nous treballadors del tercer sector.

Amb aquesta mena d'iniciatives, es va desdibuixant el calendari d'ofertes comercials. Una bona notícia per a les grans indústries i un maldecap per al petit comerç, que es veu forçat a ajustar preus més enllà del període de rebaixes.