La Tarraco Arena Plaça comptarà amb plaques fotovoltaiques i un nou sistema de climatització

S'instal·laran plaques solars i es canviarà la climatització de la TAP. És el que es desprèn de l'aprovació del pressupost de la Diputació per al 2023, que compta amb un increment d'un milió d'euros de la partida per la gestió d'aquest equipament cultural.

Una inversió que es podria incrementar tenint en compte la complexitat que pot suposar la instal·lació de les plaques donades les particularitats de l'edifici.

Pel que fa al sistema de refrigeració, la partida servirà per substituir l'actual, dissenyat pensant que la coberta podria obrir-se durant la celebració d'actes els mesos de més calor.

La sentència de l'Audiència Provincial del 2019 va obligar a mantenir-la tancada durant els concerts i espectacles que se celebrin en horari nocturn. Aquest fet implica una inversió extra que se suma a les que ja es van haver de dur a terme per tal d'insonoritzar la TAP.

QUATRE ANYS AMB PRESSUPOSTOS APROVATS

Diputacio de Tarragona 2022

El pressupost de l'any que ve de la Diputació ha quedat aprovat aquest divendres al ple ordinari de l'ens supramunicipal. Tots els grups hi ha votat a favor, convertint la demarcació en l'única de Catalunya que ha aprovat els seus comptes de forma unànime els últims quatre anys.

En aquest sentit, els diputats han subratllat la importància del consens a l'hora de donar llum verda uns pressupostos que posen èmfasi en el Pla d'Acció Municipal, la crisi climàtica, l'acostament de les entitats financeres als municipis petits, la vertebració del territori i la digitalització de l'administració.