400.000 euros d'oxigen per a ESPIMSA

El cos energètic al qual ha de fer front l'Empresa de Mercats de Tarragona s'està situant en més de 125.000 euros mensuals, una xifra que abans de la situació actual es pagava cada sis mesos. Un fet que afecta especialment una empresa que necessita una gran despesa energètica en les seves instal·lacions.

Per aquest motiu, i també per a fer front a l'augment salarial previst a inicis de l'any vinent, l'Ajuntament de Tarragona preveu fer una aportació extraordinària a l'empresa per valor de 408.000 euros.

NO SERÀ SUFICIENT

Una quantitat que se sumarà als 3,1 milions d'euros aportats pel consistori a l'empresa en el pressupost actual, el de l'any 2021 prorrogat aquest 2022.

Una aportació que servirà per a fer front als pagaments més propers, però que des d'ESPIMSA avisen no serà suficient per a afrontar els mesos vinents.

HISENDA DEMANA CONTENCIÓ A LA DESPESA

Una situació, la de l'empresa de mercats, similar a la que travessen altres empreses municipals com l'EMT, a la que el govern ja va aportar dos milions extraordinaris provinents del romanent al mes de setembre. Des de l'àrea d'Hisenda es fan càrrec de la situació, però reclamen a les empreses municipals una contenció de la despesa adient al moment actual.

El modificatiu que es portarà al plenari aquest divendres arribarà als 433.000 euros, que sortiran de partides del capítol de personal no executades aquest 2022.