Montserrat Montañés, la promesa tarragonina del disc i el martell

Fa uns dies va proclamar-se campiona de Catalunya sub18 a les dues modalitats. Amb 16 anys, és de Tarragona, entrena a Valls i Torredembarra, i gaudeix com el primer dia de l'esport, sense marcar-se obligacions a llarg termini.

Des de fa gairebé una dècada la Montserrat Montañés entrena a les ordres de Joan Domingo, tècnic també del Club Atletisme Tarragona i del FACVAC de Valls. 

Sorgida del mateix CAT, forma part dal Club Atlètic Manresa amb la companyia de la seva germana. Montañés té només 16 anys i mostra capacitats gairebé innates per al llançament de disc i de martell, tot i començar al cros i al salt d'alçada. Al Català disputat aquest cap de setmana va signar els rècords del campionat sub18 a totes dues modalitats. I va pujar al podi sènior de disc i quarta de martell. Ara bé , dubta a l'hora d'escollir quina prova prefereix.

A l'espera de la instal•lació de la nova gàbia de llançament a Camp Clar, sovinteja el Fornàs i Torredembarra, on coincideix amb la històrica del martell Berta Castells. En disc, la reusenca Irache Quintanal, ja retirada, és el principal referent d'una Montse Montañés sense límits però que no perd la innocència de qui gaudeix de l'esport.

Aquest cap de setmana disputarà l'Estatal de llançaments llargs a Castelló. El dia 4 afrontarà el Català a pista coberta de Sabadell. A meitats de març serà el torn del Campionat d'Espanya de pes en pista coberta.