El consum d'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona es situa a nivells anteriors a la crisi

Tan els ajuntaments com, sobretot, les indústries associades al consorci d'Aigües de Tarragona han augmentat durant el 2017 el seu consum, arribant a nivells anteriors a l'any 2007, quan aquest va començar a baixar a causa de la crisi econòmica.

El consum d'aigua tant dels ajuntaments com de les indústries que formen part del Consorci d'Aigües de Tarragona ha tornat a augmentar durant l'any 2017, el que fa que cada cop més aquest es situï en nivells previs a l'any 2007, any d'inici de la crisi econòmica. En total, l'augment del consum d'aigua ha estat d'un 6,6 per cent, sobretot ajudat per un consum a la indústria que s'ha situat en un 11 per cent per sobre que l'any 2016 i més de 10 punts per damunt de la mitjana dels darrers 10 anys.

Aquestes són les principals xifres que es desprenen del balanç d'activitat del Consorci en el passat 2017, qualificades com a positives des de la presidència de la institució, juntament amb les mesures que s'han continuat implantant per a la millor gestió i re aprofitament de l'aigua, com per exemple la planta de reutilització per a la indústria situada a Salou i Vila-seca, i que ha permès reutilitzar més de 4 hectòmetres cúbics a la indústria química.

De cara a aquest 2018 des del CAT es vol continuar treballant en la millora de l'eficiència energètic i la qualitat de l'aigua, i és per això que es continuarà amb l'aposta per instal·lar sensors on line arreu de la xarxa. Fins ara es troben en funcionament 6 d'aquests sensors en període de proves més quatre que funcionen a ple rendiment a la ciutat de Tarragona gràcies a un conveni amb EMATSA. L’objectiu es instal·lar-ne tres més cada any fins al 2020.

Un balanç del 2017 del CAT que ha estat presidit per l'alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros com a president en funcions del consorci després de la mort del fins ara president Albert Abelló i a l'espera del nomenament d¡un nou president per part del nou govern català.