El gremi de la construcció demana consens i realisme per al nou POUM

Consens és la paraula que més ha sonat aquest dilluns a la seu de la Cambra Oficial de la Propietat Urbana de Tarragona amb motiu d'una jornada impulsada pel Gremi de la Construcció del Tarragonès per debatre sobre el futur urbanístic de la ciutat. Un consens que ha de ser la clau, diuen, pel que fa a la redacció del nou POUM, que assenyalen que també ha de tocar de peus a terra.

D'aquesta jornada anomenada 'Tarragona: la ciutat que volem' n'han de sortir altres conclusions sobretot en la plana de l'urbanisme més tècnic. Els ponents, que responen a aquest perfil, també han subratllat la importància que el pla d'ordenació serveixi per cohesionar la ciutat no només geogràficament, sinó també pel que fa als serveis.

habitatge tarragona 2022

Consideren que cal construir un volum d'habitatges adequat a la creixent demanda que ha propiciat, expliquen, un increment del preu del lloguer de prop del 10% respecte a l'any passat. També, però, cal contemplar les rehabilitacions com aliades importants.

Finalment, manifesten que no s'ha de caure en l'error de plantejar els diferents sectors del POUM com a càpsules independents, sinó que s'ha de concebre com un conjunt. D'aquesta manera, argumenten que s'aconseguirà una ciutat bonica, compacta, cohesionadora socialment, que potencii l'activitat econòmica i accessible per a tots.