Mercadona es quedarà tot el peix blau de Tarragona

Crit d’alerta el que fan els pescadors del peix blau de Tarragona. Avui ha estat el primer dia que han sortit a la mar després de la veda i no estan gens satisfets. Asseguren el peix que veuen és massa petit per pescar-lo. Un cop més demanen un estudi per saber què passa a la mar i també culpen a les tonyines. Diuen que hi ha una plaga d’aquesta espècia que no ajuda gens al peix blau. I en aquest primer dia també s’ha estrenat un nou contracte a partir d’ara la Confraria vendrà tot el peix blau directament a Mercadona.
Descontents però sobretot molt preocupats, aquestes són les dues sensacions que els pescadors del peix blau de Tarragona porten a port després de la primera jornada de pesca. Damunt les barques més caixes buides que no pas plenes i les que hi ha peix és molt petit. Els dos mesos de veda no han servit perquè les sardines i els seitons es fessin grans. 
Fa temps que demanen un estudi de la mar perquè no entenen com una zona que sempre ha tingut abundància de peix blau ara no sigui així. Però sobretot culpen a la tonyina. Asseguren que hi ha una plaga d’aquesta espècie instal·lada en aquesta zona i volen que es deixi de protegir. Diuen que la tonyina espanta els peixos grans cap a altres zones. Demanen actuacions urgents, actualment només queden 12 barques i diuen que si la situació no canvia poc podran aguantar.  A banda de ser el primer dia de pesca, també ha estat el primer dia entre un nou contracte entre la Confraria i Mercadona. Des de feia 11 anys Pescanova comprava tot el peix blau però ara se’l quedarà tot Mercadona. La marca es farà càrrec d’algunes despeses dels pescadors com els embalatges i el gel, però la gran millora és que fixa un preu de compra que es revisarà cada any.
Precisament aquest és l’aspecte que valoren més positivament els pescadors. Si el peix té una bona mida es podrà arribar a pagar a gairebé 3 euros al quilo. El contracte entre la Confraria i Mercadona és indefinit.