El títol del Concurs més incert dels últims anys

L'emoció per la victòria al Concurs de Castells torna aquest diumenge a la Tarraco Arena Plaça i ho fa sense un favorit clar al títol i amb les tres colles que han estat capaces de fer una aleta de gamma extra aquesta temporada amb opcions reals de ser campiones.

Quatre anys després d'alçar-se amb la victòria en el darrer Concurs, la Colla Vella arriba sent l'única colla que ha descarregat un dels castells que poden ser decisius, el 2d8sf que van completar a Tarragona fa dues setmanes. Uns rosats que el volen acompanyar d'un altre castell net com el 4d9 i amb la carta guanyadora del 3d9sf també ben treballada ja a l'assaig.

El 4d9fp i, fins i tot, el 3d10fm podrien entrar també en el programa d'uns rosats en línia ascendent després d'una temporada irregular.

I si alguna de les tres colles té un paper de lleugera favorita són els Castellers de Vilafranca, que tot i no haver descarregat cap dels grans castells que es plantegen, arriben amb una major gamma de castells a l'abast. L'aposta verda passa clarament pels castells de 10 pisos, tant pel 3d10 carregat per Sant Fèlix, com pel 4d10 del que han fet bones proves els darrers dies. El 4d9sf seria el tercer castell vilafranquí, tot i que poden entrar molts altres castells al programa.

I la tercera en discòrdia tornarà a ser una Joves de Valls que, tot i que en els darrers concursos no va estar a l'altura de les expectatives, torna a disposar de la seva millor arma, els castells sense folre. Així, els vermells ja han tastat el 2d8sf a plaça enguany i tenen a punt també el 4d9sf.

Dos castells que, en el cas d'assolir-los podrien obrir la porta a un 3d9sf que podria ser decisiu. També tenen en cartera el 5d9f. L'espectacle casteller més gran del món començarà puntualment aquest diumenge a les 10 hores