Els transportistes adverteixen de les pèrdues pel conflicte al Port

La Federació Empresarial d’Autotransport de Tarragona reclama un acord entre les parts implicades que posi punt i final el més aviat possible al conflicte que es viu al Port de Tarragona.  Adverteixen que l’alentiment de l’operativa de càrrega i descàrrega dels vaixells durant els últims mesos, que calculen multiplica per quatre el temps que es necessita, ja s’està traduint amb pèrdues d’operacions de vaixells que es desvien a altres ports. Unes pèrdues que es podrien convertir en estructurals en un futur.

Davant d’aquesta perspectiva, els transportistes reclamen responsabilitat als estibadors, recordant que del bon funcionament el Port en depenen milers de llocs de treball indirectes. Els transportistes, de fet, no són l’únic col·lectiu que ha mostrat la seva preocupació per l’enquistament del conflicte i les seves derivades.

També ho ha fet, per exemple, el sector dels cereals. Per la seva banda, les estibadores del Port de Tarragona han anunciat que presentaran als treballadors una bateria de mesures per reforçar els equip de treball i els serveis, que suposarien, segons els seus càlculs, un increment del 30% de la capacitat operativa del port.