La lluita per la setena posició del Concurs

Més enllà de la lluita per la victòria final o poder acostar-se al podi, l'altra jornada de diumenge estarà centrada en les colles que encara no han assolit el castell de nou enguany, i que se centraran a poder arribar a la setena posició.

SANTS I CAPGROSSOS, LLUNY DEL NIVELL HABITUAL 

Entre aquestes, les úniques que podrien donar la sorpresa en forma de castells de nou pisos serien els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró, tot i que enguany no han assolit encara cap castell de la gamma alta de vuit, el que hauria de ser el seu gran objectiu enguany, lluny dels castells de gamma extra que han ofert en les darreres edicions.

SANT PERE I SANT PAU VOL FER-SE MÉS GRAN

Per darrere d'aquestes dues es podria situar la gran sorpresa d'aquesta jornada, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Tot i ser la seva primera participació en aquesta jornada per mèrits propis, els de la camisa verda tenen en cartera castells com el 3d8a, el 2d8f i el pd7f, fites que els podrien fer lluitar per encapçalar aquest grup de colles.

Els castells de la gamma alta de vuit com el 2d8f o el 7d8 poden ser el gran objectiu tant dels Castellers de Barcelona com dels Castellers de Sabadell respectivament. 

Per acabar, i tot i que són l'única colla que han descarregat enguany un castell de la gamma alta de vuit, els Xiquets de Reus arriben amb un programa totalment condicionat per les caigudes de les darreres actuacions.