Una jornada de dissabte sense castells de nou

Lluny del duel Xicots - Hangzhou del 2016 i del Moixiganguers - Xiquets de Reus del 2018: Així es presenta una jornada de dissabte del Concurs en què la classe mitjana del món casteller arriba, en molts casos, lluny del seu estat de forma d'abans de la pandèmia.

GRÀCIA, GRANS FAVORITS

Així, només una colla ha aconseguit fins ara el castell mínim per actuar en solitari, el 3d8. Són els Castellers de la Vila de Gràcia, que el van descarregar aquest dissabte a la diada de la Mercè i que en les darreres edicions van ser protagonistes de la jornada de diumenge.

Uns graciencs que encara podrien tenir en cartera un altre castell superior, el 2d8f, i que són els principals candidats a guanyar aquesta edició.

Per darrere seu, les altres dues colles que enguany passen de diumenge a dissabte, Els Castellers de Sant Cugat i els Marrecs de Salt també podrien aspirar a completar la clàssica de vuit. Sagals d'Osona, Nens del Vendrell i Xicots de Vilafranca podrien optar també al castell de vuit.

EL SERRALLO VOL DONAR LA SORPRESA

Pel que fa a la representació del Camp de Tarragona, aquesta es reduirà als Xiquets del Serrallo, que, a última hora han acabat entrant en aquesta edició per mèrits propis. Després de no poder actuar el dia de Santa Tecla, l'objectiu bàsic dels serrallencs ha de ser repetir la diada de Sant Magí, amb els dos castells de set amb l'agulla i el 5d7.

Tot i això, ja fa dies que treballen castells com el 2d7 o, fins i tot, el 3d8, que els podrien catapultar a la classificació en cas de poder dur-los a la Tarraco Arena Plaça

Una jornada que començarà a dos quarts de cinc de la tarda i que estarà marcada per les rondes conjuntes, que podrien fer reduir de manera clara la seva durada.