Tarragona pot omplir grans pavellons

No hi va haver prou  localitats disponibles per satisfer la demanda generada a Tarragona arran de la disputa de la Lliga Catalana ACB. Així, queda clar que el Palau d'Esports pot donar sortida a propostes esportives fins ara poc viables a la ciutat perquè no existia un equipament municipal similar.

Aficionats amb pressa per ocupar el seu seient una hora abans de l'arrencada de la primera de les semifinals i exhaustiu control de seguretat. Aquesta és una de les grades supletòries provisionals que, amb un cost de 40.000 euros, amplia a poc menys de 4.000 la capacitat del pavelló. I espai en sobra per incrementar l'aforament. El Palau d'Esports va costar 18 milions d'euros, no es van enllestir totes les fases de construcció, tampoc la que contemplava instal·lar grades retràctils. Si algun dia la ciutat les fa possible, requerirà prop d'una vintena d'esdeveniments per amortitzar la inversió. 

Tant la Federació Catalana com el Patronat d'Esports van buscar que els partits de bàsquet no fossin només partits de bàsquet. Jocs a pista, concursos i molt de ritme amb la veu de Sebas Veciana per situar el territori, almenys dos dies, en la primera plana de l'especialitat al país.

PALAU 21 SETEMBRE 2

De la primera proposta, lectura local, ja que Oriol Pozo i Adrià Rivas formen part de l'staff de Manresa i Joventut, respectivament. Són de Tarragona: van ser visitants i locals a la vegada. Tot plegat amb Arnau Pedrós, àrbitre de primera fila i també de casa en la següent semifinal.

La nit va enllestir-se amb el Barça - Girona i on el gran atractiu va ser veure ben a prop Marc Gasol, campió de tot amb la selecció espanyola i amb un excel·lent passat a l'NBA. El Palau no va buidar-se abans d'hora malgrat la presència de seguidors dels dos equips predecessors. Sense pressa per tornar a casa, els preus populars i l'habilitació de línies de bus gratuïtes per arribar a l'Anella Mediterrània van facilitar el flux d'assistents.

D'aquí a pocs dies, el Palau obrirà el parquet a les bases de desenes de clubs del municipi. Ara, almenys, ja sabem que té potencial per acollir cites de primera escala i, sobretot, el desig de l'entorn esportiu.