El Retaule de Santa Tecla emociona la ciutat

 

Hi ha moltes maneres d'explicar la vida, la conversió i el martiri de Santa Tecla. De fet, aquest 2022, amb motiu dels 700 anys de l'arribada de la relíquia de la patrona, n'hi ha encara més: s'ha relatat amb un gran espectacle contemporani, amb dansa, amb llibres o amb goigs.

La història de la santa que no falla mai a la cita, però, és el Retaule de Santa Tecla; aquesta representació teatral a l'interior de la Catedral de Tarragona és tot un clàssic que enguany, amb la seva 33a edició, ha tornat amb tota la força després de la pandèmia i amb més sentit que mai.

A càrrec de l'Esbart Santa Tecla, el Retaule explica d'una forma gairebé hipnòtica la rellevància dels episodis vitals de la patrona tarragonina. Tot plegat fa que el 20 de setembre sigui un dia essencial per a l'Esbart Santa Tecla.

Fa anys que el Retaule segueix el mateix patró, ja que la posada en escena és gairebé sempre la mateixa; ara bé, l'esbart sempre busca afinar la propostaL'obra mestra de Jaume Guasch es va materialitzar en una coreografia interpretada per 25 dansaires i amb la banda sonora de luxe de la cobla La Principal de la Bisbal.