Barça i Joventut jugaran la final de Tarragona

Joventut i Barça són els finalistes de la Lliga Catalana ACB perquè van ser més eficients que els seus rivals, Manresa i Girona. Tot i que esperar regularitat quan les plantilles sumen dos o tres entrenaments enmig d'un estiu limitat per l'Eurobasket és ser excessivament generosos.

La tarda va començar amb el duel entre badalonins i manresans, en què la Penya va anar de menys a més, després d'un inici a remolc i amb desavantatges de fins a 15 punts. Però els del Bages van, gairebé literalment, desaparèixer la segona part. Liderat per Jerrick Harding, autor de 24 punts, el Joventut va acabar imposant-se amb comoditat per 89 a 96.

lligacat 21 setembre

L'altre duel català de la jornada va ser el de majorts al·licients, tant pel potencial del Barça com per la presència de Marc Gasol al Girona. Lluny del seu millor estat de forma, el petit de la històrica nissaga basquetbolística va signar sis punts, sense opció de frenar el joc coral blaugrana encapçalat per Satoranski, Jokubaitis i Vesely.

Els gironins van anar pràcticament sempre a remolc, amb repunts durant l'arrencada de la segona part i gràcies als 25 punts de Miletic. Finalment, però, el Barça va emportar-se el passi per 88 a 77. Els dos il·lustres de les banquetes, Sarunas Jasikevicius i Aíto Garcia Reneses, es prenen la Lliga Catalana com a banc de proves accelerat arran d'un estiu sense hores de vol.

El vigent campió de la Lliga Catalana ACB és el Manresa, que ja no podrà revalidar la corona. El darrer cop que Barça i Penya van emportar-se el trofeu va ser els anys 2019 i 2008, respectivament.