Millora la satisfacció dels usuaris del transport urbà de la ciutat de Tarragona

L’Empresa Municipal de Transports de Tarragona ha millorat la valoració dels usuaris. En una enquesta realitzada a mil persones l’EMT ha aconseguit superar el 8 de nota mitjana. La puntualitat i les freqüències són alguns dels aspectes que més valoren els usuaris.

Des del 2015 l’EMT realitza una enquesta de valoració entre els usuaris. Però el 2017 per primera vegada s’han enquestat a més persones i s’han inclòs més línies per tenir una mostra més fiable. Els usuaris es mostren entre molt i bastant satisfets i atorguen en aquest servei una valoració mitjana de 8,3 sobre 10. Des de l’EMT atribueixen aquest millora de nota a les millores d’accessibilitat o de freqüències que s’han anat fent al servei.

La puntualitat, les freqüències o els abonaments són els aspectes que els usuaris posen millor nota. Cal destacar que més d’un 50% dels passatgers no té cap queixa d’aquest servei. També s’ha volgut destacar que des de fa 10 anys és gratuït a tots els nens i nenes en edat d’escolarització obligatòria i també als jubilats. Una prestació que costa cada any 1 milió i mig d’euros a l’Ajuntament.

Tot i això des de l’EMT es considera que queden molts aspectes per millorar i actualment s’està treballant en la millora de la informació directe a l’usuari. Sobre la renovació de la flota a finals d’any es canviaran els primers vehicles, es volen substituïr 40 autocars en els propers 10 anys.