El Ball de Titans torna al seguici de Tarragona 200 anys després

Diuen les cròniques que a l'arribada del braç de Santa Tecla l'any 1321, la comitiva l'encapçalava l'estendard del Gremi de Marejants i just després un ball alegre i colorit anomenat Ball de Titans. Unes referències que es van repetint al llarg dels segles fins que desapareixen a inicis del segle XIX.

Més de 200 anys després, aquest divendres 20 balladors el van tornar a fer realitat al mateix barri que el va veure néixer, el Serrallo, i com a resultat de molts anys de feina.

BALL ALEGRE I PLE D'AL·LEGORIES MARINERES

El ball representa quatre grups de cinc balladors cadascun que ballen de manera conjunta i combinant-se en diferents figures. Els protagonistes duen màscares de nas prominent i diferents barrets al·legòrics de temàtica marinera, pròpia del gremi al qual representen.

DIJOUS ESTRENA A LA CERCAVILA

Després de la seva posada en escena, ara serà el torn de veure'l per primera vegada integrat en el seguici tarragoní aquest dijous 22 de setembre, quan tancarà els diferents balls en cercavila, just abans de les dues representacions al·legòriques que tanquen la seqüència ritual.