El Concurs es comença a jugar a la plaça de la Font

El Concurs de Castells va viure ahir a la plaça de la Font la seva millor prèvia amb dos dels principals candidats al títol mostrant les seves armes, cadascú a la seva manera, per sortir victoriosos de la Tarraco Arena Plaça d'aquí a quinze dies.

2d8sf ROSAT

Qui va mostrar més clarament les seves cartes va ser una Colla Vella que va aconseguir el millor castell del dia. Després d'obrir plaça amb un solvent 3d9f, els rosats van anar de cara cap al gran objectiu de la jornada, descarregar el 2d8sf. El castell va pujar nerviós i sense les millors mides, però en una gran demostració de tècnica castellera, el tronc el va saber descarregar després que aquest mostrés tota la seva dificultat després de la carregada.

Amb la moral pels núvols, els vallencs van voler més i van fer un intent de 4d9fp que, tot i quedar lluny de carregar-se, va demostrar que encara es pot treballar de cara al Concurs. Van tancar amb el 4d9f i el pd7 folrat, la millor actuació del curs.

MANILLES VILAFRANQUINES

A l'altre costat de la plaça els Castellers de Vilafranca van dur a terme una actuació pensant en el Concurs, però sense mostrar directament cap dels grans castells que hi portaran. Així a les dues primeres rondes van descarregar tant un 3 com un 4d9 amb folre pensats i treballats per pujar un pis més a la TAP.

Un cop feta aquesta feina, els verds es van posar a treballar les manilles i de quina manera. Ho van fer descarregant tant el 2d9 com el pd8 emmanillats en una gran exhibició que els va portar a sortir de Tarragona amb dos castells de gamma extra i amb tot preparat per a la propera cita.

PROGRESSIÓ TARRAGONINA

I si les colles convidades van complir amb escreix, també ho van fer les colles de Tarragona.

La Jove va continuar fidel al seu programa de diada a diada i castell a castell descarregant la primera tripleta màgica de l'any. Els del Cós del Bou van complir a les dues primeres rondes descarregant uns treballats castells bàsics de nou en forma de 4d9f primer i 3d9f després, arribant ja als 9 castells de nou pisos descarregats enguany.

A la tercera ronda va arribar l'estrena del 5d8, gran objectiu del dia. Ara al Cós del Bou estan a l'espera de quan poden sortir del local els castells de gamma extra que fa setmanes que preparen.

I els qui van fer un gran salt endavant aquest Primer Diumenge de Festes van ser els Xiquets de Tarragona, que s'uneixen al selecte grup de només sis colles que han completat enguany un castell de nou pisos. Ho van fer a la segona ronda amb un 3d9f ple d'èpica i resistència que van saber defensar fins al final i que va fer esclatar l'eufòria matalassera. Abans havien completat el 5d8 i van tancar la millor actuació de la temporada amb el 2d8f.

Una diada doncs que va encetar de la millor manera la tríada d'actuacions de les festes de Santa Tecla davant de les 10.000 persones que van omplir la plaça de la Font en una imatge que feia tres anys que no es veia.