Un Primer Diumenge marcat pel Concurs

La diada del Primer Diumenge de Festes obrirà la tríada de diades de la Festa Major tarragonina amb l'esperança de poder tornar a veure, tres anys després, castells de nou pisos i de gamma extra a la plaça de la Font. Uns castells aquests darrers que, tot i la proximitat del Concurs, podrien arribar per part de la Colla Vella i els Castellers de Vilafranca.

LA VELLA VOL EL 2d8sf

Pel que fa als vallencs, l'aposta per a l'actuació és clara, poder descarregar per primera vegada enguany el 2d8sf, castell que va quedar en carregat per Sant Fèlix i no van veure clar a la Diada Nacional.

Serà a partir del resultat d'aquest castell quan es veurà si els rosats aposten per algun altre de gamma extra en una diada on sempre han demostrat el seu compromís.

CASTELL AMB AGULLA VERD

Pel que fa als Castellers de Vilafranca, la preparació de cara al Concurs també marcarà l'actuació a Tarragona. En aquest sentit, els verds podrien aprofitar la diada per a descarregar un dels tipus d'estructura que encara tenen pendents aquest curs, el castell de nou pisos amb folre i agulla.

Després que el 4d9fa quedés en intent a l'Arboç, ara podria ser el torn de l'estructura de tres, que volen completar abans d'arribar a la Tarraco Arena Plaça.

TRIPLETA LILA

I amb la intenció de poder dur a la seva primera cita amb les festes la millor actuació de la temporada arriben les dues colles de Tarragona, Jove i Xiquets.

Pel que fa als del Cós del Bou, la intenció és poder completar per primera vegada enguany la tripleta màgica. Un cop consolidats els castells de nou bàsics, els liles es marquen com a màxim objectiu poder treure a plaça per primer cop el 5d8. Això faria descartar els castells de gamma extra que estan treballant fins al dia 23 o fins al Concurs.

CASTELL DE NOU MATALASSER

I fer el salt a la categoria de nou pisos és la fita que es marquen els Xiquets de Tarragona. Els matalassers ja han demostrat el domini sobre els castells de la gamma alta de vuit com el 5d8 i el 2d8f i creuen que ara és el moment que els castells de nou, en forma de 3d9f, puguin sortir per fi del pati d'assaig.

EN DIRECTE A TAC12

Una diada que es podrà veure en directe a través de TAC12 a partir de les 12.15 hores.