S'aprova el pla de creixement del Port fins al 2035

El Port de Tarragona ja té la llum verda pel seu creixement en els pròxims 15 anys. Ports de l'Estat ha aprovat definitivament el Pla Director d'Infraestructures fins al 2035 que defineix com s'han de desenvolupar els nous projectes. Inclou, per exemple, el futur Contradic de Ponent, també conegut com el contradic dels Prats. És possiblement la inversió més rellevant dels pròxims anys al Port i requerirà més de 100 milions d'euros.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ja ha publicat l'aprovació definitiva del Pla Director d'Infraestructures del Port de Tarragona 2015-2035. És un instrument vital per poder avançar els projectes de creixement del Port. De fet, el Pla estableix com ampliar les instal·lacions de forma ordenada.

Per tant, avala el desenvolupament de la Zona d'Activitats Logístiques, la terminal de la Boella o la de Guadalajara, entre d'altres, però especialment suposa un pas endavant per al futur contradic dels Prats.

A PARTIR DEL 2024

El contradic permetrà tancar el Port i que, doncs, passi a ser d'aigües tancades amb operacions més segures. Això possibilitaria, entre d'altres, que Repsol pugui retirar la monoboia i transformar el pantalà.

El contradic de Ponent, que s'està planificant amb l'Ajuntament de Vila-seca, a més, incorporarà equipaments per usos socials a un costat. Mentre que a l'altra banda s'hi preveu la futura terminal de creuers. 

La construcció del contradic, però, no serà immediata. Ja té dotació pressupostària per efectuar els estudis i tràmits tècnics, si bé serà a partir del 2024 quan es mobilitzaran la major part dels recursos econòmics.