Tarragona no canviarà la seva política de creuers

La moció presentada per la plataforma Stop Creuers i defensada al plenari per la CUP demanava obrir un espai de reflexió al voltant de com ha de ser en un futur l'arribada dels creuersal ciutat.

Entre els diferents punts a tenir en compte, es posaven damunt la taula aspectes com el mediambiental o el de l'impacte real que té aquesta tipologia de turisme tant en el model turístic com els veritables beneficis econòmics que deixa a Tarragona.  Els defensors de la proposta creuen que aquest espai de reflexió s'ha d'obrir abans d'arribar a situacions com les d'altres ciutats.

La moció només ha rebut el suport del grup d'En Comú Podem i del regidor no adscrit Herman Pinedo, i l'abstenció de Junts per Tarragona. La resta de grups hi han votat en contra.

Especialment significativa ha estat la negativa d'Esquerra Republicana, que ha defensat que la ciutat no es troba en aquests moments propera a un possible col·lapse i que els beneficis de l'arribada d'aquest tipus de turisme són importants per a la ciutat. Una visió que també ha compartit el principal grup de l'oposició, el PSC. 

Finalment i un cop acabat el ple, la Junta General de l'Empresa Municipal de Transports ha assumit un informe en què s'apunta a les necessitats del servei de cara al futur, sobretot pel que fa al volum de plantilla.

Aquest xifra en 24 els treballadors ara no inclosos dins de la plantilla de conductors els que s'haurien de consolidar per a arribar als 168 necessaris de cara a un futur.