Conflicte al Port entre les empreses estibadores i els treballadors

La Unió Europea treballa darrerament per tal de regularitzar l'estiba portuària, un sector que tradicionalment ha funcionat autogestionat per part dels treballadors. Fins ara, al Port de Tarragona els estibadors depenien del CPE Estarraco, que agrupava fins a cinc empreses estibadores; ara, aquesta es dissol arrel d'un canvi normatiu i les mateixes companyies seran les que contractaran els treballadors.

Diuen les empreses que, si els estibadors accepten l'oferta damunt la taula, les condicions laborals seran les mateixes.

Les negociacions entre les dues parts haurien de començar aquest dimecres. Les empreses creuen que els estibadors han abaixat el ritme de treball per fer pressió; els estibadors, però, ho neguen. Els treballadors de l'estiba lamenten la dissolució del CPE Estarraco i que hagin de repartir-se en les diferents empreses.

Amb tot, els estibadors assenyalen que fa temps que no arriben a cobrir tota la demanda de feina; ara són 126 treballadors fixes i 86 eventuals, però creuen que són pocs. 

Mentrestant, les empreses estibadores diuen que volen estendre la mà per resoldre el conflicte a través de la negociació.