El Congrés aprova que el govern espanyol no renovi les concessions de l'AP7 i l'AP2

 

Nou pas per l'eliminació dels peatges a les autopistes que travessen el Camp de Tarragona. El Congrés dels Diputats ha aprovat una proposició No de Llei per recuperar per l'explotació pública les autopistes de peatge. Proposada per Units Podem, ha rebut el suport del PdeCat i Esquerra i l'abstenció de Ciutadans i el Partit Popular.

No és vinculant, però el Govern espanyol ja té una petició explícita de la majoria del Congrés dels Diputats sobre el rescat de les autopistes espanyoles, incloses l'Ap-7 i l'Ap-2 que travessen el Camp de Tarragona. Aquest dimarts, la proposició No de Llei presentada pel grup d'Units-Podem va prosperar gràcies al suport de tots els partits excepte PP i Ciutadans, que s'hi van abstenir, i amb el vot de 3 diputats en contra. Ciutadans considera que la gestió de les autopistes ha de ser público-privada, mentre el PP no ha acceptat el plantejament de la proposta tot i posicionar-se per primer cop clarament a favor de no renovar les concessions, en una esmena que no va prosperar.

De la seva banda, els socialistes reclamen a més que s'apliquin bonificacions per evitar les desigualtats entre els usuaris de les diferents vies de peatge, i que el cost del rescat d'autopistes fallides no recaigui sobre els pressupostos generals de l'Estat. La proposta inicial d'Units Podem preveia mantenir al sector públic les 9 autopistes en fallida i rescatades amb fons públics de l'àrea de Madrid, Castella i el País Valencià.

A proposta d'una esmena d'Esquerra però, l'acord inclou també no renovar la conceció a les autopistes catalanes quan l'extingeixin. En el cas de l'Ap-7 fins a València, a finals del 2019, i fins a Barcelona el 31 d'agost del 2021, junt amb l'autopista Ap-2 fins a Saragossa. Podem demana que el Govern espanyol faci marxa enrere amb les futures adjuciacions previstes al sector privat de les autopistes espanyoles rescatades.