Sant Magí màgic per a les colles tarragonines

Es pot definir de moltes formes: ideal, perfecte, sensacional... Però el Sant Magí d'aquest 2022 ha estat màgic. No es recorden massa diades el 19 d'agost a la plaça de les Cols com aquesta: totes quatre colles tarragonines han complert els seus objectius de màxims, fent un salt de qualitat enorme. I no només això, perquè l'actuació, la primera amb normalitat des del 2019, ha estat molt àgil: tot just dues hores i mitja de durada.

PRIMER DOBLET DE 9 DE LA JOVE

Les quatre colles han sortit reforçades. La que ho ha fet amb un nivell més alt és la Jove de Tarragona. Els de la camisa lila han assolit el principal objectiu d'avui, el 3de9f. Fins a la carregada ha estat un castell sòlid; amb la canalla ja fora, però, s'ha hagut de treballar de valent.

Abans, en segona ronda, han clavat un 4de9f de postal, el segon de la temporada. La Jove havia obert de 7de8, una estructura que ha requerit ofici davant els problemes per entrar d'un dels acotxadors. Els del Cós del Bou són la quarta colla del món casteller en descarregar enguany els dos castells de nou.

ELS XIQUETS ES REIVINDIQUEN

Satisfacció també entre els Xiquets de Tarragona: pas endavant amb fermesa dels ratllats a les Cols. En primera ronda, han atacat el 2de8f, que enguany tenien només com a carregat. El dos folrat no ha requerit massa esforç. En segona ronda, els matalassers han conquerit la catedral.

Els Xiquets han descarregat un 5de8 de manual, amb autoritat, que no semblava el primer d'enguany. Per completar les rondes de castells, els ratllats han aparcat l'estrena del 3de9f i han optat per continuar rodant el 3de8, el desè el curs.

LA PRIMERA CLÀSSICA VERDA

Eufòria també entre la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, que ha assolit la primera Clàssica del curs. L'estrena d'avui ha estat el 4de8; un carro gros de molt bona factura i que completa dues setmanes màgiques, amb la classificació per a la jornada de diumenge del Concurs a la butxaca.

Abans, tercer 3de8, un castell marca de la casa. Per obrir, un nou 2de7 que no els ha presentat cap mena de complicació i, per tancar, han descarregat el pilar de sis una altra vegada, amb crits d'"un pis més".

DIADA MARINERA DE SET I MIG

I per fer-ho tot rodó, actuació de gran nivell també per als Xiquets del Serrallo. Els del barri mariner tenien el propòsit de completar una diada de gamma alta de set i ho han fet: a les Cols han estrenat d'una tacada el 5de7 i el 3de7 amb l'agulla. El cinc s'ha descarregat amb solvència. El tres amb agulla sí que ha requerit més esforç, ja que el tronc ha treballat molt estirat. Els serrallencs es poden plantejar ara reptes majors a final de temporada.

Amb un Sant Magí excel·lent completat, les colles tarragonines ja miren cap a Santa Tecla.