Les Cols tornarà a vibrar per Sant Magí

Després de l'acte simbòlic sense castells de l'any 2020 i els pilars de la represa de la temporada passada, la plaça de les Cols tornarà a ser el que era fins fa tres anys aquest divendres, un dels indrets més mítics i singulars del món casteller.

Ho farà en una diada de Sant Magí que enguany no serà de gamma extra com les anteriors edicions realitzades, però que pot tornar a viure castells límit de les colles tarragonines.

LA JOVE VOL EL DOBLET DE NOU PISOS

És el cas d'una Jove de Tarragona que a Sant Magí vol establir-se en el grup privilegiat de cinc colles que assoleixen els dos castells bàsics de nou pisos. Així vol atacar d'entrada els seus dos màxims castells descarregats enguany, el 4d9f i el 7d8. Si aquests van sobre el previst, a la tercera ronda podria arribar l'estrena del dia, un 3d9f que ha de permetre els liles refermar la seva línia ascendent.

ELS XIQUETS AMB FINS A TRES ESTRENES

També amb el castell de nou a l'horitzó, però amb més deures pendents arriben els Xiquets de Tarragona. Els matalassers es presentaran aquest divendres amb els tres possibles castells de la diada, el 2d8f, el 5d8 i el 3d9f, encara per completar. De fet, només han carregat el dos folrat, però les bones sensacions dels darrers assajos els fan ser ambiciosos.

SANT PERE I SANT PAU EN PLENA FORMA

I qui segurament arriba amb millors sensacions a Sant Magí són els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que podrien igualar la millor actuació de tres castells més pilar feta mai a la plaça de les Cols. Després de dominar el 2d7 i el pd6 i descarregar per partida doble el 3d8, sumar-hi el 4d8 s'ha convertit en el gran repte dels de la camisa verda.

SERRALLO A PER LA TRIPLETA DE SET I MIG

La diada la completaran uns Xiquets del Serrallo amb energies renovades després de descarregar el primer castell de la gamma alta de set diumenge passat a La Canonja en forma de 4d7a. Els del barri mariner volen donar dues passes més endavant sumant-hi el 3d7a i el 5d7.

EN DIRECTE A TAC12

Una diada que es podrà seguir a partir de les 12 del migdia, en directe, a través de TAC12.