Rècord d'assistència de la Imaginada

 

La millor notícia de La Imaginada 2022 és que ha estat com les de sempre o les d'abans, les anteriors a la crisi del coronavirus. Prop d'un centenar de persones van fer possible el programa d'una seixantena d'actes encetat divendres amb la cercavila per la Part Alta acompanyada amb una xaranga per acabar arribant al mateix Camp de Mart, el pulmó d'aquest certamen.

Defineixen els seus organitzadors que tot plegat es tracta d'un espai per a la llibertat d'expressió, i això pot vehicular-se mitjançant diversitat d'arts; així, pretenen que existeixi una alternativa a l'actual model sociocultural per incrementar els espais d'intercanvi i la participació entre totes les parts implicades. Tot plegat no seria possible sense els assistents i, sobretot, els voluntaris.

'Atlantis' i l'animació musical itinerant de la companyia Alea Teatre va obrir el programa en companyia dels més petits. Ha estat un cap de setmana previ a Sant Magí amb molta intensitat als jardins del Camp de Mart, i és que s'han doblat els actes respecte a l'any passat, encara molt marcat per la pandèmia.

En aquest sentit, s'han recuperat actes amb solera com els Sopars del Món, amb 600 racions, el mercadet d'artesania i les foodtrucks. Fins a 25 grups i companyies i mig centenar d'artistes han desfilat pels escenaris de la Imaginada. Tot plegat ha reunit grans i petits a tocar de la Muralla tarragonina en una proposta cultural que continua esdevenint una alternativa de renom.