L'Esbart Dansaire ultima els detalls per al Ball Pla de Sant Magí

 

Sant Magí compta amb moltes tradicions. N'hi ha de molt antigues, com l'arribada de l'aigua del copatró de Tarragona, la diada castellera o la revetlla Remullada. N'hi ha d'altres més modernes que aspiren a ser-ho: l'Esbart Dansaire de Tarragona va iniciar ara fa tot just una dècada el Ball Pla de Sant Magí, que aquests dies assaja.

No serà una edició qualsevol, ja que enguany l'entitat fa 40 anys i té un 2022 farcit d'actes especials; el Ball Pla es trasllada per aquesta ocasió del Portal del Carro a la plaça de la Font i es fa dins la novena de Sant Magí, celebrant-se el pròxim diumenge, 14 d'agost. El Ball Pla és una dansa tradicional molt simple.

Tot i ser una activitat organitzada per l'Esbart Dansaire, el Ball Pla de Sant Magí no està restringit als seus membres, sinó que hi pot participar qui vulgui; s'espera, doncs, una actuació multitudinària davant l'Ajuntament. Serà un dels actes que donarà el tret de sortida a les festes tarragonines. Tot plegat, amb la banda sonora a càrrec de la cobla de la Mitja Lluna.