Adaptant-nos a la nova temperatura

El termòmetre a l'interior del Mercat Central de Tarragona marcava avui una mica més de 27 graus. Aquesta és la nova temperatura mínima a la qual s'hauran de trobar els establiments a partir d'avui, dia en el qual ha entrat en vigor el nou decret d'estalvi energètic. Farà més calor als interiors, ja que s'haurà de regular la potència dels aires condicionats.

Un autèntic maldecap per alguns comerços. Ara bé, alguns ja se les han empescat per combatre la mesura. S'hi ha de sumar també la pujada del preu de l'electricitat els últims mesos, en un estiu extremadament calorós. Tot plegat ha fet que alguns hagin optat per tornar a mètodes per refrescar més tradicionals.

La nova normativa no s’aplicarà en espais laborals com ara cuines o bars. En aquests casos, es respectarà la normativa laboral que marca el màxim de temperatura a vint-i-cinc graus. A més, avui ja és obligatori que, a partir de les 22 hores, les llums dels aparadors han d'estar apagades per contribuir a l'estalvi energètic. De nou, veient la factura de la llum dels últims mesos, alguns ja s'hi van avançar.

El nou decret s’haurà d’aplicar a l’administració pública, comerços, supermercats, espais culturals i en estacions de transports. En aquest darrer punt, la Generalitat ha demanat canviar-ho per evitar que es redueixi l’ús del transport públic.