El meu primer diari

Els primers tres mesos d'existència dels grans prematurs, els nadons nascuts abans de les 32 setmanes de gestació, romanen de mitjana aquí, a unitats neonatals com la de l'hospital Joan XXIII, tres mesos. Els petits disposen de la proximitat dels seus progenitors perquè la connexió entre sanitaris i família és màxima a fi de facilitar el procés de l'acabat de néixer i de qui l'espera a casa, però al centre tarragoní han anat més enllà.

El 'Diari del prematur' sorgeix com a espai on plasmar qualsevol detall, evolució i informació d'aquestes setmanes inicials d'existència de la criatura. En ell no hi escriu tan sols el pare o la mare, també els professionals que atenen el nadó. Això permet confeccionar un document únic i que contemplarà l'ingressat al llarg de la seva vida.

La proposta ha tingut molt bona acollida per part de les famílies, que poden reflectir totes aquelles petites i enormes fites que assoleix el nounat, gram a gram, dia a dia. El Joan XXIII és el primer centre sanitari català que engega aquesta proposta nascuda al Gregorio Marañón madrileny. Prop d'una desena de diaris s'han acabat ja perquè el nadó ha completat darrerament el seu procés previ a rebre l'alta.

Prop d'una desena de diaris s'han acabat ja perquè el nadó ha completat darrerament el seu procés previ a rebre l'alta.