L'esmorzar solidari de Càritas serveix prop d'un centenar d'entrepans diaris

Són les vuit del matí i una desena de voluntaris preparen entrepans per esmorzar. No se'ls menjaran ells, sinó que els repartiran en bosses com aquestes, on també hi ha sucs i aigües, i els serviran a persones sense llar o amb manca de recursos de la ciutat de Tarragona.

És part del projecte 'Cafè i caliu', de Càritas Interarxiprestal. Està en marxa tot l'any i té per objectiu oferir el primer àpat del dia a tot aquell qui ho necessiti. Habitualment s'ofereix en unes instal·lacions situades a la plaça de les Peixateries Velles. Durant l'agost, però, és la Parròquia de Sant Francesc qui coordina aquest servei des de fa set anys.

De mitjana, entre 60 i 100 persones acudeixen fins aquest punt de la Rambla Vella per a poder esmorzar, una xifra poc variable durant la resta de l'any. La intensa calor d'aquestes passades setmanes ha propiciat un augment de la demanda d'aigua i líquids en general entre els usuaris.

El programa també compta amb la col·laboració d'alguns forns de la ciutat, que cada nit entreguen pa del dia i pastes que no s'han venut. Supermercats i distribuïdors també fan arribar a la parròquia tota mena de donacions. Aquestes caixes plenes de botelles d'aigua, per exemple, van arribar gràcies a una donació particular.

Sigui com sigui, durant els mesos d'estiu augmenta el nombre de voluntaris i voluntàries joves que dediquen els seus mesos de repòs a col·laborar amb la comunitat.

Més enllà del menjar, des del servei també es distribueix roba i una treballadora social atén les necessitats administratives dels seus usuaris.