Sàtira i disfresses per a tots els gustos en les principals rues de carnaval del territori

Aquest cap de setmana s’han viscut els principals actes del carnaval arreu del territori. Les carrosses i les comparses van omplir els carrers de moltes poblacions amb ganes de festa, gresca i disbauxa. Vam anar a moltes d’elles.

El rei i la concubina obrien a ritme de batucada la Rua de l’Artesania del Carnaval de Tarragona. Una gran desfilada on hi van participar 29 comparses i unes 2 mil persones. L’avinguda Ramón y Cajal i el carrer Rovira i Virgili es van omplir de molts espectadors que van voler gaudir d’aquest carnaval que any rere any és més visitat i té més nom arreu de l’estat i on no hi falta mai ni la ploma ni el brillant.
El ritme no s’atura durant tot el cap de setmana i la Ruda de Lluïment va reunir un any més les 17 millors comparses, una oportunitat per poder tornar a gaudir dels vestits, barrets, balls i maquillatges més espectaculars del carnaval tarragoní. En guany aquesta rua va començar una hora abans perquè hi hagués més assistència de públic. Els guanyadors del carnaval de Tarragona es coneixeran dimarts, durant l’enterrament del rei Carnestoltes.

A Valls encara es conserva un carnaval satíric que va estar marcat per la situació política que es viu entre Catalunya i Espanya. També van desfilar els elements que només se’ls pot veure en aquestes dates, com el nou gegant del barrot que per primera vegada va sortir per celebrar el carnaval. A banda de la sàtira també hi va haver espai per disfresses de tot tipus que van omplir la capital de l’Alt Camp de molta gresca i disbauxa.

Vila-seca va viure un dels carnavals més participatius dels últims anys. 19 colles i més de 1.700 persones van prendre els carrers d’aquesta població amb moltes ganes de festa. Tot tipus de disfresses es van poder veure en aquesta rua: el monstre de les galetes, marcians, els dibuixos animats de l’època dels 90 o de viatgers dels temps, entre moltes altres propostes.

Catrines, peces de Lego, la Bella i la Bèstia, Cubans o de la pel•lícula Grease. Aquestes van ser algunes de les temàtiques que es van poder veure al Carnaval de Torredembarra. Tampoc hi va faltar la sàtira, amb uns piolins vestits de policies amb porres i una gran urna de l’1 d’octubre. El fred no va poder aturar el ritme i la festa del carnaval torrenc.
Unes comparses i carrosses que es van poder tornera veure l’endemà al matí al Passeig Marítim de Torredembarra. En una rua de lluïment on per les hores la llum del sol permet veure cada petit detall de les disfresses i carrosses. Una desfilada on hi assisteix molta gent d’arreu de la comarca i on no hi falta mai tampoc la gresca.

I ben entrada la nit i amb una bona estona de retard va arrencar la rua del carnaval d’Altafulla. Les diverses carrosses i comparses van escampar el ritme i la festa pels diversos carrers de la població per on va passar la rua. Unes 200 persones van participar en aquest acte de gresca i disbauxa on tampoc hi van faltar moltes disfresses originals.