El PSC demana centralitzar els serveis territorials a l'antiga presó

El PSC s'afegeix a la petició que l'edifici de l'Antiga Presó aplegui els serveis territorials de la Generalitat al Camp de Tarragona per agrupar les oficines que actualment estan dispersades en diferents edificis de la ciutat. Els socialistes han plantejat aquesta opció mitjançant una pregunta escrita al Parlament.

La pregunta del PSC ha obtingut una resposta per part del director general de Patrimoni, a la qual ha tingut accés Tac12. Josep Solà confirma que s'han iniciat els estudis preliminars per reagrupar els serveis territorials a Tarragona en una única seu, però reconeix que actualment encara no s'ha pres cap decisió. Per tant, ni es confirma ni es descarta la possibilitat de traslladar les oficines a l'antiga presó, que aviat quedarà sense ús gràcies a la construcció del nou centre penitenciari obert. Des de Patrimoni s'estima que es necessitarà un espai de gairebé 24.000 metres quadrats, però encara no estableix l'impacte econòmic de la futura inversió.

De fet, la delegada del Govern, Teresa Pallarès, explicava fa uns dies davant dels mitjans de comunicació que el seu equip també havia traslladat aquesta proposta al Govern català, a l'àrea de vicepresidència i economia.