Tarragona tindrà cinc nous pipicans repartits per la ciutat

 

Tarragona comptarà amb cinc nous pipicans els pròxims mesos. L'Ajuntament està treballant per instal·lar-los a Tarragona 2, Icomar, Torreforta i Sant Salvador, mentre que encara s'estudia l'emplaçament de l'últim dels nous equipaments.

Tampoc s'oblidaran els ja existents, ja que el consistori els arranjarà i els actualitzarà, renovant o incorporant elements bàsics com fonts, papereres, tanques o cartelleria amb l'objectiu de guanyar salubritat en aquests espais, per convertir-los en un lloc amable i de trobada.

D'altra banda, l'Ajuntament de Tarragona estrena aquest estiu dos agents cívics que s'encarregaran d'assessorar en bones conductes els propietaris d'animals de companyia. Es vol reduir la presència d'excrements i orins als carrers de la ciutat. En aquesta línia, una parella de la Guàrdia Urbana, de paisà, sancionarà aquells amos que no compleixin l'ordenança: les multes poden arribar a ser de 300 euros.

De moment, ja es tenen localitzades les zones de Tarragona on aquesta problemàtica és més grossa. La Guàrdia Urbana no ha detectat un augment de la presència d'excrements al carrer. No obstant això, volen posar fil a l'agulla i anar reduint aquestes conductes.