Tres candidats a les primàries de Junts a Tarragona

 

Carrera de fons en el camí de Junts per Catalunya a Tarragona per escollir l'alcaldable a les pròximes eleccions municipals del mes de maig. Després que l'actual grup liderat per Dídac Nadal s'hagi distanciat de la formació, alguns dels candidats han sortit de l'antiga Convergència i que ja coneixen bé el saló de plens. 

L'alcaldable s'escollirà el 24 de juliol quan finalitzarà el procés de primàries. Els militants hauran de decidir, com a mínim, entre tres candidats. Un d'ells és Jordi Sendra que aquest dilluns ha fet oficial la seva candidatura. Polític de llarg recorregut, des del mateix Ajuntament fins al Parlament i passant pel Senat, li agradaria culminar la carrera servint de nou la ciutadania de Tarragona.

Un altre històric regidor com és Agustí Mallol també optarà a encapçalar Junts. Mallol va formar part del consistori durant 16 anys, al costat de l'alcalde Joan Miquel Nadal.

També se sent il·lusionat i amb ganes de liderar el partit Josep Maria Llort, funcionari de carrera i dedicat al Patrimoni durant més de dues dècades. Va decidir fer el pas amb l'objectiu que Junts per Catalunya pugui recuperar la seva veu a l'Ajuntament, després del distanciament de l'actual grup municipal.

UN ESPAI PER COSIR

Tots tres candidats conceben Junts com un espai transversal i, en aquest sentit, obren la porta a tots els col·lectius, també els col·lectius que han marcat distància a causa de la fragmentació de l'entorn de l'antiga convergència.

Fins aquest dijous a les 4 de la tarda encara hi hauria temps per inscriure altres candidatures i, a partir de llavors, s'obrirà un termini per presentar els avals que han de reunir el suport d'un mínim del 20% dels membres del partit, el que serien aproximadament unes 20 persones. Les opcions que prosperin es sotmetran a votació, de forma telemàtica, durant el cap de setmana del 23 i el 24 de juliol. Per tant, d'aquí a 3 diumenges Junts per Catalunya proclamarà el seu candidat a l'alcaldia de Tarragona a les municipals del 2023.