L'Ajuntament de Tarragona tramita 8.600 ajudes al lloguer des del 2018

 

Fins a 8.600 ajudes al lloguer ha tramitat l'Ajuntament de Tarragona des del 2018. La mitjana anual dels últims quatre anys s'ha disparat amb la pandèmia: si el 2018 eren unes 1.800, l'any passat es van sobrepassar les 2.100. En total, el consistori tarragoní hi ha dedicat 11 milions d'euros en aquest període.

La regidora Eva Miguel parla d'una emergència habitacional. L'ajuntament s'ha vist desbordat en matèria d'habitatge i ajudes; és per aquest motiu que demanen més implicació de la Generalitat i el govern espanyol.

L'objectiu de l'actual equip de govern és ampliar el parc públic d'habitatges de lloguer social. Ja s'ha gastat el milió i mig d'euros que s'havien previst l'any passat per comprar 18 pisos per tempteig i rehabilitar-los; d'aquests, set ja estan llogats. La voluntat és adquirir-ne més, però són processos lents.

D'altra banda, el passat 30 de juny va acabar el termini per demanar ajudes a la rehabilitació a Tarragona. Pel que fa a les peticions del bo jove del govern espanyol, a la ciutat es van registrar gairebé 900. D'aquestes, s'estima que es podrà donar cobertura a poc més de 200 ajudes al lloguer.