Els transportistes estudien noves protestes i insisteixen a reclamar la gratuïtat de l'AP-7

Avui els transportistes han parlat després que se'ls hagi torna a culpabilitzar de l'accident mortal que hi va haver aquest diumenge a la nacional 340 a Comarruga, entre un camió i dos cotxes i que va acabar amb la vida de tres persones. Diuen que ells no són els culpables i que el principal problema és que no s'ha invertit per millorar les carreteres. La solució per ells passa perquè l'autopista AP7 sigui gratuïta. Una solució que de moment tenen lluny perquè quan els obliguin a circular per l'autopista només els pagaran la meitat dels peatges.

Asseguren sentir-se víctimes i rebutgen sense embuts els intents de criminalització amb què els volen etiquetar. El sector del transport de Tarragona lamenta accidents com el del passat diumenge a Coma-ruga, que ha encès la polèmica sobre la obligatorietat dels vehicles pesats de circular per l’autopista com a alternativa a la N-340 en els punts conflictius de la mateixa, però adverteix que el focus del problema no haurien de ser els transportistes. Critiquen la inacció de les administracions, que permeten que la N-340 encara no s’hagi adequat com a autovia, consideren que la mesura de bonificacions acordada els perjudica, i defensen que l’única solució a la problemàtica de la seguretat és la gratuïtat de l’AP-7.

Des de la FEAT es qüestiona la política de prohibició de pas dels vehicles pesats, tot i anar acompanyats per bonificacions. Reclamen que, en tot cas, les bonificacions s’ajustin a les mateixes que s’han implantat a la Rioja, que arriben al 75% de l’import. Als trams de Tarragona no superen el 45%. Adverteixen que l’únic actor que no hi perd és la concessionària d’autopistes, i insisteixen que la única solució viable és la gratuïtat universal de la via. Per això, lamenten que s’hagi trencat la unitat d’acció reivindicativa que mantenien fins ara amb els alcaldes del Baix Gaià i Baix Penedès.Els transportistes asseguren que estudiaran noves mobilitzacions per fer sentir la seva veu. De moment, a nivell estatal, el consell nacional de Madrid està preparant un recurs per portar als tribunals la política d’obligar als vehicles pesats d’utilitzar trams d’autopista amb bonificacions per evitar el seu pas per trams conflictius de carreteres nacionals.