Un nen al Campionat del Món de trial

Té tan sols 14 anys i debutarà aquest cap de setmana al Mundial de trial per a menors de 18 anys en un cas de precocitat gairebé inèdit. El tarragoní Arnau Maura s'estrenarà a l'Hospitalet de l'Infantil en la prova internacional més important d'una disciplina on vol assumir el testimoni de les estrelles del motor local.

Amb 7 anys no sabia anar en bicicleta i ja va sentir-se atret pel trial gràcies al seu pare, que l'acompanyava els caps de setmana aquí mateix, la zona del Mare Nostrum. Set anys després, l'Arnau Maura es troba a hores de ser mundialista sub18, la coneguda com a GP-3 i amb màquines de 125 centímetres cúbics, aprofitant que l'Hospitalet de l'Infant forma part del calendari com a relleu de la prova japonesa cancel·lada per la COVID.

Serà un premi per al jove de Tarragona, també nedador del CN Tàrraco, doble subcampió d'Espanya juvenil i bicampió de Catalunya. El passeig de l'Arenal acollirà els millors especialistes del planeta, alguns d'ells de 18 anys. Competir amb 14 és molt poc habitual.

Maura estudia a Lestonnac i s'exercita a Igualada sota les indicacions de David Sánchez, clàssic del trial, mànager i entrenador relacionat amb estrelles de la disciplina com Toni Bou. L'acompanya Marc Cabré, que és qui l'ajuda a dominar les traçades i a controlar l'aspecte mental, bàsic en aquest esport.

També ho és la força, ja que hi haurà rivals amb moltes més hores de vol a cames i braços. El desig pròxim, acumular més parades al Mundial de la categoria GP-3 el curs vinent. A llarg termini, aprendre de campions com el també tarragoní Albert Cabestany. 

El Gran Premi de l'Hospitalet de l'Infant es desenvoluparà dissabte i diumenge sota la modalitat "non stop", que impedeix aturades durant les zones a fi d'equilibrar el nivell dels participants. Arnau Maura tindrà la companyia d'un altre representant territorial, tres anys més gran: es tracta del pilot de Bràfim, Adrià Mercadé.