Tarragona retira les darreres plaques franquistes de la ciutat

De les gairebé 200 plaques franquistes que encara quedaven a l'inici de la dècada passada, a fer desaparèixer totalment el seu rastre en les darreres setmanes.

Aquest és el balanç que es fa des de la regidoria de Memòria Democràtica de l'Ajuntament de Tarragona després que s'hagin retirat les darreres 73 que encara quedaven, majoritàriament en edificis construïts sota la direcció del règim en les dècades dels anys 50 i 60, però també de nomenclatura d'algun carrer.

La majoria de les plaques encara instal·lades, 44, estaven situades als barris de la ciutat, mentre que 29 s'han retirat del centre. Des del consistori destaquen que es tracta d'una acció històrica per a la ciutat.

SUPORT DEL MEMORIAL DEMOCRÀTIC

Una tasca lloada des d'entitats com el Memorial Democràtic, que el 2010 ja havia fet un inventari de 186 plaques d'aquestes característiques a la ciutat, de les quals van retirar per compte propi 14. Des de l'entitat valoren iniciatives de memòria històrica com la del consistori tarragoní.

Des del govern també s'ha recordat que aquesta acció es trobava dintre dels acords de govern signats amb la CUP ara fa gairebé un any.