Tarragona licitarà el nou contracte de neteja aquest estiu

L'actual contracte de la brossa de Tarragona expira l'abril de l'any vinent i ja fa temps que es treballa per a la confecció de la principal concessió del consistori. Aquest divendres s'ha fet el pas previ a la licitació del contracte amb l'aprovació al plenari de l'estructura de costos dels tres principals lots amb què comptarà.

Es tracta de les àrees de recollida de residus i de neteja viària, del servei de neteja de platges i terrenys municipals i del servei de deixalleria municipal.

DIVIDIT EN CINC LOTS

I és que aquesta és una de les principals novetats del nou contracte, que es dividirà en cinc lots el que ara és adjudicat a una única empresa. Els dos primers, però, sí que podran ser adjudicats a un mateix concessionari, mentre que la intenció del consistori és que el tercer, el de la deixalleria, pugui ser adjudicat a alguna empresa de l'àmbit de la inserció laboral.

Amb tot plegat, s'espera poder guanyar en eficiència i en reducció de costos respecte a l'actual concessió.

Ara l'estructura de costos aprovada aquest divendres haurà de ser validada per la Generalitat abans de procedir a la licitació del nou contracte. Ha comptat amb les abstencions del PSC, Ciutadans i el Partit Popular. Uns socialistes que han defensat el contracte actual, que ha estat durament criticat per grups com el de la CUP.