El Port de Tarragona podria tenir una terminal de mercaderies a Lleida

El Port de Tarragona treballa amb l'Ajuntament de Lleida per impulsar una estació de mercaderies i un port sec a la zona de Ponent. L'Ajuntament de la capital del Segrià és la promotora del futur polígon Torreblanca Quatre Pilans i estudia una col·laboració amb l'Autoritat Portuària per impulsar un port sec al seu terme municipal.

Aquesta nova àrea se situa als afores de la ciutat, a tocar de la carretera nacional 240 i de la línia convencional del tren entre Lleida i Tarragona. 

La planificació d'aquesta àrea ja preveu una terminal ferroviària de 750 metres de longitud amb capacitat per créixer fins als 1.500 metres. Per tant, podria ser un punt de càrrega i descàrrega que complementés el Port de Tarragona. Permetria potenciar el transport de mercaderies amb tren, que es considera més eficient i sostenible en detriment dels tràfics per carretera.  

Es tractaria d'una estratègia semblant a la que ha aplicat el Port amb la terminal de Guadalajara, per disposar d'un punt logístic al centre de la península. En aquest cas, es reforçarien els tràfics amb ponent, millorant la capacitat d'exportació i importació per via marítima de les empreses de Lleida.

La possible aposta del Port també ha despertat l'interès de la Cambra de Comerç de Lleida i dels fabricants d'aliments per animals.