Tarragona treballa per prevenir incendis forestals aquest estiu

La zona de bosc del Pont del Diable de Tarragona serà una àrea estratègica de prevenció d'incendis aquest estiu. Fa tot just un any també s'hi duien a terme tasques per prevenir incidents forestals.

Enguany, els treballs es basaran en tres línies d'actuació: la construcció i manteniment de la xarxa de punts d'aigua, la millora de camins, i els tractaments de combustible forestal per reduir el volum de vegetació combustible existent per tal de ser una zona segura que faciliti l'actuació dels Bombers.

Segons el Departament d'Acció Climàtica, cada vegada hi ha més sequeres i onades de calor que disparen el risc d'incendi. Cara aquest estiu, la previsió no és gens favorable. Tot i això, el mes de juny serà clau per definir com s'encararà la campanya.

Les actuacions s'emmarquen en Pla de Prevenció d'Incendis 2022-2025 per preparar els boscos per fer front a l'emergència climàtica i als incendis de sisena generació. En total, en els pròxims quatre anys la Generalitat invertirà 72 milions d'euros, 1,7 dels quals seran destinats en actuacions de gestió forestal al Camp de Tarragona.